Przystawki

  • 25

    Śledź z sałatką z kalarepy

    Herring with kohlrabi salad
  • 39

    Klasyczny tatar wołowy

    Classic beef tartare
  • 48

    Krewetki z chorizo w białym winie

    Shrimps with chorizo in white wine
  • 34

    Karmelizowany kozi ser z marynowanymi burakami

    Caramelized goat’s cheese with marinated beetroot

Zupy

  • 15

    Krem szczawiowy z jajkiem przepiórczym

    Sorrel cream with quail egg
  • 17

    Warzywna zupa z bobem i włoską kapustą

    Vegetable soup with broad beans and Italian cabbage
  • 15

    Krem z pieczonego buraka z kozim serem

    Cream of baked beetroot with goat’s cheese
  • 15

    Barszcz biały z jajkiem poche

    White borscht with poached egg

Pierwsze dania

  • 22

    Pierogi Ukraińskie z masłem szałwiowym

    Ukrainian dumplings with sage butter
  • 26

    Risotto z pieczoną papryką i cukinią

    Risotto with roasted peppers and zucchini
  • 29

    Tagliatelle z chorizo i Grana Padano

    Tagliatelle with chorizo and Grana Padano
  • 28

    Strozzapreti z pomidorami San Marzano i bazyliowym pesto

    Strozzapreti with San Marzano tomatoes and basil pesto

Dania główne

  • 34

    Policzki wieprzowe z purée z selera

    Pork cheeks with celery purée
  • 52

    Pierś z kaczki z batatami, młodą marchwią i sosem żurawinowym

    Duck breast with sweet potato, young carrot and cranberry sauce
  • 46

    Kurczak supreme z bobem i karotką z emulsją z cydru

    Chicken supreme with broad beans, baby carrot and cider sauce
  • 39

    Tradycyjny kotlet schabowy

    Traditional pork chop
  • 58

    Antrykot wołowy z grillowanymi warzywami i dipem mango-majo

    Entrecôte steak with grilled vegetables and mango-mayo dip
  • 68

    Dorada pieczona w całości z warzywami korzennymi i ziemniakiem z gzikiem

    Sea bream baked whole with root vegetables and potato with gzik
  • 38

    Burger “Turówka”

    Burger “Turówka”
  • 54

    Sandacz z truflowymi ziemniakami i sosem porowym

    Zander with truffle potatoes and leek sauce

Sałatki

  • 26

    Zielona sałatka z soczewicą, tofu i japońską rzodkwią

    Green salad with lentils, tofu and daikon radish
  • 30

    Klasyczna sałatka Cezar

    Classic Caesar salad

Desery

  • 18

    Crème brûlée pomarańczowo-tymiankowy

    Orange-thyme crème brûlée
  • 20

    Parfait chałwowe

    Halva parfait
  • 19

    Brownie z orzechami

    Brownie with nuts

Menu dla dzieci

  • 20

    Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

    Ice cream cup with fruit and whipped cream
  • 20

    Pancakes z bitą śmietaną, sosem czekoladowym i owocami

    Pancakes z bitą śmietaną, sosem czekoladowym i owocami
  • 24

    Panierowane fileciki z dorsza z ziemniakami purée i marchewką z groszkiem

    Breaded cod fillets with potato purée, carrots and peas
  • 12

    Rosół z makaronem

    Chicken noodle soup
  • 12

    Zupa pomidorowa z ryżem

    Tomato soup with rice
  • 22

    Stripsy z kurczaka z frytkami i surówką z marchwi i jabłka

    Chicken strips with fries and carrot-apple salad